Uuden sukupolven koneistuskeskus TOS Varnsdorfilta

metalliteollisuus-tos-varnsdorf-contos-wht-110-koneistuskeskus

TOS Varnsdorf katsoo luottavaisena tulevaisuuteen – uusi konemalli WHT 110

TOS Varnsdorf on kasvattanut ja monipuolistanut koneiden räätälöitävyyttä tuomalla uusia vakiolisälaitteita kuin asiakaskohtaisia erikoislisälaitteita saataville. Viimeisimpänä uutuutena maaliskuussa tehdas esitteli täysin uuden ja erittäin joustavasti räätälöitävän nopean WHT 110 -koneistuskeskuksen.

Uuden sukupolven avarruskoneen ja koneistuskeskuksen ominaisuuksia yhdistävä WHT 110 on on valmistettu avarruskoneista tutulla iskevällä, 112 mm karalla. Karanopeus on maksimissaan 6000 rpm. Yhdistettynä erittäin korkeisiin lastuamisnestepaineisiin kone vastaa hyvin nykyisten metodien ja työkalujen vaatimuksiin. Työn tehokkuus nouseekin aivan uudelle tasolle. Muilta ominaisuuksiltaan kone vastaa hyvin modernin keskuksen vaatimuksia. Riippuen asiakkaan valitsemisesta varusteista, kone toimii joko erittäin nopeana avarruskoneena tai täysiverisenä keskuksena.

Lineaarijohteet mahdollistavat nopeat työstöarvot, keskuksista tuttu box-in-box rakenne karan keskeisen asennon, isot ja nopeat makasiinit vaativiin töihin tarvitun työkalujärjestelmän.

Kone on varustettu joko yhdellä pyöröpöydällä tai 2–4 paletilla. Paletin koko on 1250 x 1250 mm tai 1250 x 1600 mm. Halutessa pöydäksi tai paletiksi/paleteiksi voidaan valita monitoimisuutta kasvattamaan sorvaava 1600 mm halkaisijan pakka, jolle saadaan maksimissaan 400 rpm nopeus, joka mahdollistaa tehokkaan sorvauksen samassa koneessa. Koneen liikealue on maksimissaan 3000 mm pöydän poikittaisliikkeellä, 2000 mm pystyliikkeellä sekä 2500 mm tolpan syvyysliikkeellä.

Ohjaukset markkinoiden kärjestä

Suomen markkinoilla avarruskoneissa tyypillisessä Heidenhain-ohjausjärjestelmässä TOS Varnsdorf on siirtynyt tarjoamaan uusinta Heidenhain iTNC 640 -versiota. Koneisiin on saatavissa myös uusimmat versiot niin Siemensin kuin Fanucin ohjausjärjestelmistä.
Tämän lisäksi TOS Varnsdorf on kehittänyt TOScontrol -järjestelmänhallintaohjelmiston. Tämän alta löytyy niin itse koneen ohjaus kuin asiakkaan tarpeiden mukaisia applikaatioita kuten konetilaan asennettavat kamerajärjestelmät, koneen tilanvalvonta ja työstönaikainen itsenäinen työkappaleen mittauksen hallinta.

Uudesta koneistuskeskuksesta myös artikkeli Eurometallissa, lue artikkeli tästä.

Lisätietoa koneesta antaa valtuutettu jälleenmyyjä:

Contos Oy
Heikki Vapaavuori
puh. 040 550 5250
Aki Sainio
puh. 040 746 1522
Valikko