Turbopuhallintoimitus Etelä-Afrikkaan

metalliteollisuus-lehtosen-konepaja-lekogroup-teollisuus-turbopuhallin-afrikkaan-jips-mainostoimisto

Lehtosen Konepajan uusin liiketoimintasektori LEKO Fans on teollisuuden puhallinpalvelujen kansainvälinen valmistaja ja toimittaja. Parissa vuodessa LEKOFans on saanut asiakkaiden keskuudessa suosiollisen vastaanoton. Asiakastarpeet ovat hyvin erilaisia uusien puhaltiminen suunnittelusta ja valmistuksesta vanhojen laitteiden modernisointiin ja varaosapalveluun. Konepajalta Peipohjasta lähetetään puhaltimia asiakkaille, joiden toimialat ovat energiateollisuus, sellu- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus, metalliteollisuus, kaivosteollisuus ja elintarviketeollisuus.

Tuotantoprosessin kuvaukset 3 kuukautta

Maailman suurimpaan mustalipeähaihduttamoon toimitettiin tammikuussa 4 turbopuhaltimen sarja, joiden yhteenlaskettu moottoriteho on 16 MW. Erittäin mittavaan projektiin kuului myös käyttöönottopalvelut ja takuutestaukset.
JiPSin tehtävänä oli turbopuhaltimien valmistusprosessin dokumentointi 3 kuukauden ajan. Jari Sundgrén seurasi siis kameran kanssa konepajalla eri vaiheita noin 3 kertaa viikossa siihen asti, kun kompressorit pakattiin ja lastattiin rekan kyytiin matkalle kohti Etelä-Afrikkaa. Kuvausprosessi oli tärkeä myös laadunvalvonnan vuoksi, joten se sisälsi myös tiedotteet PMI-testauksesta ja painetestistä. Kuvaustyöhön sisältyi myös erillinen konepajan henkilöstön käyttöön suunnatun kameran hankinta, kuvauskoulutus ja kuvansiirtopalvelu. Siten varmistettiin, että mikään olennainen vaihe ei jäänyt dokumentoimatta.

Yli 100 kuva-originaalia tuhannesta otoksesta

Kuvausprojektin olennainen osa oli noin tuhannen otoksen läpikäynti ja valittujen kuvien kuvankäsittely. Koska materiaalia käytetään myös markkinoinnissa, julkaistavat kuvat eivät saa sisältää asiakaskohtaisia, liiketoiminnallisesti arkoja yksityiskohtia. Osa tuotekuvista myös käsiteltiin irti konepajaolosuhteista, vaikka siisteydestään ja järjestelmällisyydestään tunnettu Lehtosen Konepaja on hyvinkin kuvauskelpoinen. Kuvat jalostetaan eri käyttötarkoituksiin niin yrityksen sisäiseen kuin ulkoiseen viestintään. Still-kuvien lisäksi videomateriaali työstetään mm. youtube-kanavalle.
 

navigate_before
navigate_next
Valikko